Bahreyn, 2020 Yılında 885 Milyon Dolar Doğrudan Yatırım Çekmiştir

25 Ocak 2021

Bahreyn, 2020 Yılında 885 Milyon Dolar Doğrudan Yatırım Çekmiştir

Bahreyn, 2020 yılında 885 milyon ABD Doları (333 milyon Bahreyn Dinarı) doğrudan yatırım çekmiştir.  Bölgesel ve uluslararası birçok önde gelen şirket, finansal hizmetler, üretim, lojistik hizmetler, eğitim, sağlık hizmetleri, emlak, turizm ve BİT dahil olmak üzere Bahreyn için önemli sektörlere yatırım yapmıştır.

Bahreyn Ekonomik Kalkınma Kurulu Başkanı Mr. Khalid Humaidan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “COVID-19 nedeniyle dünya genelinde karşılaşılan zorluklara rağmen, dünyanın dört bir yanından yüz milyonlarca dolarlık yatırım çekerek 2019'dan itibaren ivmeyi devam ettirmeyi başardık. Yatırımcılar, yatırımcı yanlısı bir ekosistem oluşturma taahhüdümüzün sağlam düzenlemelerle desteklendiği bölgenin denenmiş ve test edilmiş iş ortamına giderek daha fazla yöneliyor. Bu ve uzun süredir devam eden ekonomik çeşitlendirme çabalarımız, Bahreyn'in çok çeşitli sektörlerde büyümeyi sağlamaya odaklandığını gösteriyor. " demiştir.

BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı ve IMF verilerine göre, 2019'da Bahreyn’in  birikimli doğrudan yatırımların GSYİH'sına oranı % 78'dir; bu oran küresel ortalama olan% 42'nin neredeyse iki katıdır.

Kaynak :bizbahrain