Kral Hamad Köprüsü Gündeme Alınıyor

18 Haziran 2021

Bahreyn Ulaştırma ve Telekomünikasyon Bakanlığı Suudi Arabistan ve Bahreyn’i bağlayacak ikinci köprü, Kral Hamad Köprüsü projesinin şu anda yürütme stratejik planı ve finansal modellerin hazırlanması aşamasında olduğunu açıklamıştır.

Yürütme stratejisinin ilk taslağını her iki ülkedeki yetkili makamlara ve planı Yüksek Denetim Komitesine sunmadan önce ortaklığın yapılandırılması konusunda yakında çalıştaylar yapılacağı belirtilmiştir. Bunun sonunda projenin danışmanlık firmasının görevlendirmesi aşamasına geçilecektir.

Kral Hamad Köprüsü Suudi Arabistan-Bahreyn arasında her yönde 25 km uzunluğunda dört şeritten ve 7 km'si Bahreyn'de olmak üzere 57 km uzunluğunda iki hatlı bir demiryolundan oluşacaktır. Ayrıca, projenin özel sektör ile ortaklaşa uygulanmasının, araç yolu ve demiryolu hattını tasarlamak, inşa etmek, finanse etmek, işletmek ve bakımını yapmak için gerekli finansal kaynakların sağlanmasını sağlayacağı öngörüsü paylaşılmıştır.

Bahreyn’de değeri 10,000 Bahreyn Dinarını (26,667 ABD doları) aşan kamu ihaleleri Bahreyn İhale Kurumu tarafından ilan edilir. Bahreyn’de bütün devlet ihaleleri tek merkezde, İhale Kurumunda (Tender Board: www.tenderboard.gov.bh) toplanmakta, başvurular, sonuçlandırmalar Kurumda yapılmaktadır. Süreçte ihaleyi veren devlet kurumunun görüşleri alınmaktadır. Türk firmalarının ülkede açılan ihaleleri Kurumun resmi ihale sayfalarından takip etmesi tavsiye olunur.