Bahreyn Dünyanın En Uygun Maliyetli Dağıtım Merkezleri Arasında Sayılmıştır

25 Ocak 2021

Bahreyn Dünyanın En Uygun Maliyetli Dağıtım Merkezleri Arasında Sayılmıştır

 

Bahreyn, 79 lokasyondan küresel bir araştırmada dünyadaki en uygun maliyetli dağıtım merkezleri arasında sayılmıştır.

Bahreyn'in ana limanı olan Khalifa Bin Salman Limanı'nın yanısıra Bahreyn Lojistik Bölgesi ve Bahreyn Uluslararası Yatırım Parkı'na da ev sahipliği yapan Hidd bölgesi, fDi Araştırma’nın (Financial Times'ın doğrudan yatırımlar alanında uzmanlaşmış bölümü) 'nakliye ve depolama maliyet etkinliği' kategorisinde küresel olarak birinci sırada yer almıştır.

Söz konusu araştırma şirketinin “Transport and Warehousing Locations of the Future 2020/21 (Geleceğin Nakliye ve Depolama Merkezleri 2020/21) ” yayınında, verilerin 79 ülke/bölge için beş kategori altında toplandığı belirtilmektedir : ekonomik potansiyel, iş dostu olma, maliyet etkinliği, insan sermayesi ve yaşam tarzı, bağlantılılık. 'Maliyet etkinliğini' ölçmek için, inşaat izinlerinin maliyeti, yakıt fiyatları, elektrik fiyatları ve diğerlerinin yanı sıra vergi oranları gibi bir dizi veri noktası incelenmektedir.

Bahreyn’in geleneksel olarak Asya-Pasifik bölgesinin hakim olduğu bir sektördeki güçlü performansı, Covid-19 salgını sebebiyle küresel tedarik zincirinde bozulmalar yaşandığı bir dönemde gerçekleşmiştir. Bahreyn "ekonomik potansiyel" kategorisinde de ilk 10'da yer almıştır. KPMG İş Yapma Maliyeti Raporu 2019'a göre Bahreyn, bölge ülkelerine kıyasla yüzde 43'e varan operasyonel maliyet tasarrufu ve yaşam maliyetlerinde %33 tasarrufun yanı sıra sıfır kurumlar ve gelir vergisi ile de ön plana çıkmaktadır.

Kaynak : Bahrain Business