Bahreyn Ekonomisinin 2021 Yılında %3,3 Büyüyeceği Tahmin Ediliyor.

28 Şubat 2021

Bahreyn Ekonomisinin 2021 Yılında %3,3 Büyüyeceği Tahmin Ediliyor.

Uluslararası Para Fonu'na (IMF) Bahreyn ekonomisinin 2021 yılında yüzde 3,3 oranında büyüyeceğini tahmin ettiğini açıklamıştır. IMF'nin ülke misyonu başkanı Ali Al Eyd, ülkedeki salgın sonrası toparlanmanın kademeli olacağını, büyümenin 2021'de 3.3pc ve orta vadede yaklaşık 3pc olarak öngörüldüğünü söylemiştir.

Ülke misyonu başkanı "Bu görünüm, yaygın aşılamanın ekonomik aktiviteyi kriz öncesi seviyelere doğru artırmasıyla 2021 yılında petrol dışı büyümede 3,9pc'ye varacak bir toparlanmayı yansıtıyor"demiştir.

Yetkili, IMF'nin Bahreyn hükümeti ile 25 Ocak-11 Şubat tarihleri ​​arasındaki sanal istişarelerinin ardından yayınlanan bir açıklamada, "Bahreyn Covid-19 salgınının sağlık ve ekonomik etkilerini ele almak, hayatları ve geçim kaynaklarını korumak için hızla harekete geçti" denmiştir. Krallığın politika tepkilerinin hızlı ve iyi koordine edildiğini, "virüsün yayılmasını sınırlandırmaya, aşılara hızlı ve yaygın erişim sağlamaya ve en çok ihtiyacı olanlara hedef gelir ve likidite desteği sağlamaya" yardımcı olduğu açıklanmıştır.

IMF, Bahreyn hükümetinin 2022'nin sonuna kadar dengeli bir bütçe sağlamayı amaçlayan Mali Denge Programına bağlı olduğunu da gözlemlediğini bildirmiştir. Mr. Al Eyd, "Önemli zorluklara rağmen, yetkililer, politika tamponlarını kademeli olarak yeniden inşa etmek ve kamu borcundaki artışı tersine çevirmek de dahil olmak üzere Mali Denge Programının temel hedeflerine ulaşma kararlılığını sürdürüyor" demiştir.

IMF, Bahreyn'in kısa vadeli önceliğinin halk sağlığı, temel hizmetler ve en savunmasız kişilere yönelik hedefli mali desteği sağlamak olduğunu belirtmiştir. IMF, ayrıca, Bahreyn Merkez Bankası’nın bankalara verdiği önemli desteği de memnuniyetle karşıladığını açıklamıştır. Uluslararası finans kurumu, "Sağlıklı bir bankacılık sistemini sürdürmek ve fintech ve dijital bankacılık çözümlerinde yeniliği teşvik etmek, yetersiz hizmet alan kesimler için toparlanmayı destekleyecek ve finansal katılımı güçlendirecektir" demiştir.

Kaynak : Bahrain Business