Bahreyn Elektrik ve Su Sektörüne 4 Milyar Dolar Yatırım

02 Kasım 2020

Bahreyn Elektrik ve Su Sektörüne 4 Milyar Dolar Yatırım

Bahreyn, elektrik ve su için artan talebi karşılamak için bu yıl 4 milyar dolar yatırım yapmıştır ve gelecekteki enerji projelerini finanse etme yolunda ilerlemektedir. Al Dur Elektrik ve Su firması CEO’su Mr. Jurgen De Vyt sanal bir toplantıda Al Dur projesi ve Bahreyn’in temiz enerji yatırımları hakkında bilgi vermiştir. Al Dur, günlük 1,243GW (gigawatt) güç ve 48MIGD (Günde Milyon Imperial Galon) su toplam kapasitesiyle ülkenin elektrik ve su ihtiyacının üçte birini üretmektedir. Santral, daha sonra Bahreyn Elektrik ve Su Kurumu'na satılan elektrik ve suyu üretmek için devlete ait Tatweer şirketi tarafından sağlanan doğal gazı kullanmaktadır.

Son birkaç yıldır, Bahreyn uzun vadeli olarak sektöre doğrudan yabancı yatırımları çekmeye odaklanmıştır. Al Dur Elektrik ve Su santralinin ikinci etabı yapım aşamasında olup 2022 yılına kadar tamamlanması beklenmektedir. Ayrıca deniz suyunun içme suyuna dönüştürülmesine yönelik başka projeler de sürmektedir. Sanal toplantıda Bahreyn'in devasa açık deniz rüzgar santralleri inşa ederek rüzgar enerjisini kullanma potansiyeline de dikkat çekilmiştir. Bahreyn'in doğalgaz kuyuları bitse bile enerji üretiminde herhangi bir kesintiye neden olmayacağına işaret edilmiştir.

Gaz rezervlerinin mevcudiyetine ilişkin mevcut tahminler, Bahreyn'in eninde sonunda iç tüketimini karşılayamayacağını ve sonunda ithal gaza güvenmek zorunda kalacağını göstermektedir. Toplantıda hükümetin, ülkenin gaz rezervlerinin tükenmesi durumunda elektrik sağlamak için adımlar attığını; yeni LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) terminalinin, gaz ithalatına yardımcı olacağı belirtilmiştir.
 
Kaynak :http://www.gdnonline.com/