Bahreyn Sağlık Bakanlığının Ülke’ye Gelecekler İçin Duyurusu

15 Temmuz 2020

Bahreyn Sağlık Bakanlığı, 21 Temmuz 2020 Salı günü saat 12: 00'den itibaren Bahreyn Uluslararası Havalimanı'na gelen tüm yolcuların zorunlu COVID-19 testinden geçmeleri ve testin maliyetini (30 Bahreyn Dinarı = yaklaşık 550 lira) kendileri karşılamaları gerektiğini açıklamıştır.
 
Karara göre, yolcuların işlemleri kolaylaştırmak için nakit ve elektronik ödemeler ile 'BeAware Bahrain' mobil uygulaması aracılığıyla peşin ödeme seçeneği de kabul edilecektir.
 
Bu karar kabin ekibi, diplomatik veya diğer resmi yolcular ve tıbbi seyahatten gelenler için geçerli olmayacaktır. Ayrıca transit yolcuların COVID-19 testi yaptırması veya karantinaya girmesi gerekmeyecektir.
 
Korona test sonucu negatif çıkanların 10 günlük bir süre boyunca kendi kendilerini tecrit etmeleri ve karantina sürelerinin sonunda tekrar test yaptırmaları gerekmektedir. Çıkış testleri ek bir 30 Bahreyn dinarı ücrete mal olacak, kişinin kendisi tarafından karşılanacak ve uygulama aracılığıyla veya test merkezinde ödenecektir. Bu bağlamda, karantinaya giren tüm kişilerin "BeAware" mobil aplikasyonunu indirip kaydolması zorunludur.
 
COVID-19 belirtilerinden ateş, öksürük veya nefes darlığı gibi sorunlar yaşanması halinde, tıbbi tavsiye için Bahreyn’de 444 numaralı telefon aranmalıdır.

Bahreyn henüz Türkiye ile uçuşları başlatmamıştır. Bu konuda bir tarih verilmemiştir.