Bahreyn’in Hafif Raylı Sistem Projesi

18 Mart 2019

Bahreyn’in Hafif Raylı Sistem Projesi

Bahreyn’in Ulaştırma ve Telekomünikasyon Bakanlığı, Bahreyn hafif raylı ağ projesinin ilk aşaması için finansal, teknik ve yasal danışmanlık hizmetleri veren ihaleyi 29 Mayıs’a kadar teklif vermeye davet etti. Proje, kamu-özel ortaklık (PPP) projesi olarak tedarik edilecek. Seçilen danışma ekibi bakanlığı “belgelerin hazırlanmasında, teklif vermede, teklif verenin değerlendirilmesinde ve atanmasında” destekleyecektir.
İspanyol firması Idom Consulting Engineering Architecture, planın ayrıntılı çalışmasını 2018'in başında tamamlamıştı. Idom ile yapılan 2,43 milyon dolarlık sözleşme, Bahreyn'deki mevcut ulaştırma sisteminin çalışmasını, önerilen bir ağ ve aşamaları için planlar hazırlamayı, farklı aşamalar için en iyi teknolojiyi seçmeyi, ağın ilk aşamasının ön tasarımı, uygulama maliyetini kapsamaktadır. Çalışmanın başlangıçta Eylül 2017'de tamamlanması bekleniyordu. Ancak, Bakanlığın şartnameler, uyum ve istasyon sayısı, ayrıca mali durum ve hazırlığı açısından bakanlığın daha ayrıntılı çalışma talebinde bulunması nedeniyle sözleşme uzatılmıştır.
Hafif raylı sistem, altı hattan oluşan 184 kilometrelik transit ağın geliştirilmesini öneren Bahreyn’in Toplu Taşıma Masterplan 2030’unun bir parçası olacaktır. Tüm proje 2030 yılına kadar aşamalı olarak gerçekleştirilecektir. Hafif raylı ulaşım projesinin ilk aşaması 30km uzunluğa ve 20 istasyona sahip olacaktır.

Kaynak: https://www.meed.com/