Kral Hamad Köprüsü Danışma Hizmetleri İhalesinin Süresi Uzatıldı

17 Mart 2019

Kral Hamad Köprüsü Danışma Hizmetleri İhalesinin Süresi Uzatıldı

Bahreyn ve Suudi Arabistan'ı birbirine bağlayan ilk köprü olan mevcut Kral Fahd Geçidi'ndeki trafik hacimleri, yetkilileri ikinci geçidi inşa etmeye yöneltmiştir. Suudi Arabistan ve Bahreyn Ulaştırma Bakanlıkları ve Kral Fahd Köprüsü Kurumu (KFCA), Suudi Arabistan ve Bahreyn'i birbirine bağlayan ikinci geçiş olacak Kral Hamad Köprüsü danışma hizmetleri sözleşmesi için ihale kapanış tarihini 28 Mart'a kadar uzattı. İlk teklif ihale kapanış tarihi 21 Şubat idi.

Aralık ayında müşteriler Riyad’da potansiyel teklif sahipleriyle açıklama toplantısı yapmışlardı. Ön yeterlilikteki danışmanlar, KFCA'nın Kasım ayında yayınladığı teklif talebinde (RFP) sunulanlara ek olarak, proje kapsamı hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışmışlardı. Toplantıda, müşterilerin, yüklenicilere, projenin durum tespiti çalışmasının bulgularının bir kopyasını Ocak ayına kadar sunmaları konusunda uzlaşılmıştı. Çalışma 2017 yılında Kanada merkezli SNC Lavalin ve İngiltere merkezli danışmanlık PwC tarafından ortaklaşa yürütülmüştür.

Müşteriler danışmanlık sözleşmesini bir mali, teknik ve yasal danışman konsorsiyumuna vereceklerdir. Müteahhitlerin yanı sıra 200'den fazla finansal, hukuk ve mühendislik firması, 2017'de projeye ilgi duyduğunu belirtmiştir.

Kral Hamad Köprüsü, mevcut Kral Fahd Köprüsü ile aynı hizada 25 kilometrelik bir karayolu ve demiryolu geçidine sahip olacaktır. Demiryolu kesimi iç kesimlerden 21 km daha Suudi Arabistan'a, 24 km de Bahreyn'e uzanacaktır.
 
2016 yılında, günde ortalama 30.332 otomobil mevcut geçit köprüsünü kullanmıştır. Bütçesi 3 milyar dolar ile 4 milyar dolar arasında değişeceği tahmin edilen projenin 2021 ortasında başlayabileceği ve üç yıl süreceğini öngörüyor.

Kaynak: www.gdnonline.com