Yeşil Enerji İçin 535 Bina Belirlendi

02 Kasım 2020

Yeşil Enerji İçin 535 Bina Belirlendi

Bahreyn Sürdürülebilir Enerji Kurumu (Bahrain Sustainable Energy Authority), deneme amaçlı olarak sekiz devlet okulunun çatılarına güneş panellerinin kurulması için bir kamu ihalesi açmıştır.

Kurumun başkanı Dr. Abdulhussain Mirza, Bahreyn'in 2025 yılına kadar yaklaşık 250 MW güneş enerjisi kapasitesini çevrimiçi hale getirmeyi planladığını söylemiştir. Bu, ülkenin enerji talebinin yaklaşık yüzde beşini karşılamaya yetecek bir miktardır. Bahreyn'in coğrafi konumu ve iklim koşulları yenilenebilir enerji kaynakları içinde güneş enerjisini ön plana çıkarmaktadır.

Dr Mirza, sekiz okulun çatılarına güneş panelleri kurma ihalesinin, diğer bakanlıklar ve kurumlarda yapılacak kurulumların izleyeceği bir pilot projeyi temsil ettiğini belirtmiştir. Sürdürülebilir Enerji Kurumu, binalarını ve mevcut alanlarını güneş enerjisi sistemlerinin kurulumu için halka açık ihalelere dahil etmeyi öneren 21 hükümet kurumundan başvuru almıştır.

Okullarda güneş enerjisi sistemlerinin kurulmasıyla elektrik maliyetinin yaklaşık %30 kadar düşmesi beklenmektedir. İhaleyi alacak firmalardan sistemi finanse etmeleri, yönetmeleri ve bakım çalışmalarını 20 yıl boyunca sağlamaları beklenmektedir.

Kaynak :http://www.gdnonline.com/