Brezilya Hükümeti, Korona Virüsü için Önlem Almaya Devam Ediyor

13 Mart 2020

Brezilya'daki teyit edilen korona virüslü hasta sayısının bir günde iki kattan fazla artarak 77'ye çıkması ile hastanelerde kapasite artışı sağlanmaya çalışılıyor. Söz konusu hastaların 46'sı São Paulo'da, 13'ü Rio de Janeiro eyaletinde bulunuyor. Hastanelerde 5.000 ilave acil sağlık doktoru istihdam edilmesi, yoğun bakım ünitelerine 1.000 adet yatak ilave edilmesi planlanıyor. Bunun yanı sıra Kongre, virüsle mücadele için 5,1 milyar Real (1,08 milyar Dolar) ilave bütçe talebinde bulundu.

Öte yandan, Güney Amerika kıtasında kış mevsimine girilmesi ile virüsün yayılma hızında artış olacağı bekleniyor. Brezilya Ekonomi Bakanı Paulo Guedes, virüsün 5-7 ay arasında ortadan kalkmasının mümkün olması halinde Brezilya ekonomisinin fazla olumsuz etkilenmeyeceğini ifade etti; bununla birlikte 2020 yılı büyüme tahminini %2,4'ten, %2,1 oranına düşürdü. Diğer taraftan ekonomistler tarafından bu yıl ekonomik büyümenin %2'nin altında kalacağı tahmin ediliyor.

Korona virüsünün Brezilya'da yayılmasının hızlanması ile 12 Mart 2020 Perşembe günü ABD Doları, Brezilya Reali karşısında yine değer kazandı ve 1 Dolar = 5 Real'e yükseldi.

Kaynak: Comércio de Boletins Informativos Ltda (http://brasilinform.com/daily-briefing/)
Yayımlayan: São Paulo Ticaret Ataşeliği