Brezilya ile Hindistan Arasında 15 Anlaşma İmzalandı

28 Ocak 2020

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun 24-26 Ocak 2020 tarihlerindeki Hindistan ziyareti sırasında iki ülke arasında 15 adet anlaşma imzalandı. Söz konusu anlaşma imzası, altyapı, adalet, bilim ve teknoloji, tarım, petrol çıkarma, madencilik, sağlık, kültür ve turizm gibi alanlarında gerçekleştirildi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi ayrıca, Brezilya ve Hindistan'ın savunma alanındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediğini ifade etti. İki ülkenin ayrıca çevre ve terörizmle mücadele konusunda ortak bakış açısına sahip olduğunu açıkladı. İki ülke aynı zamanda, ikili ticaret hacimlerini önümüzdeki üç yıl içerisinde iki katına çıkararak 15 milyar dolar seviyesine getirme taahhüdünde bulundu.

Söz konusu ziyaretin ardından, Brezilyalı silah üreticisi Taurus firması, Hindistan'ın güvenlik güçlerine silah üretmek üzere Hindistan'ın Jindal Steel firması ile ortak girişim kurma kararı aldıklarını açıkladı.

Öte yandan Hindistan Ticaret Birlikleri Odası tarafından yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla Brezilya'da bir ofis açmayı planladıkları duyuruldu. Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro ise Hindistan'a vize zorunluluğunu kaldırmayı planladıklarını açıkladı.

Kaynak: Comércio de Boletins Informativos Ltda (http://brasilinform.com/daily-briefing/)
Yayımlayan: São Paulo Ticaret Ataşeliği