Brezilya, Komşu Ülkelere Sınırlarını Kapattı

19 Mart 2020

Brezilya Resmi Gazetesi'nde bugün yayımlanan Federal Kararname ile ülkenin sınırlarının Uruguay hariç komşu ülkelere kapatılması kararı alınmıştır. Bu çerçevede Arjantin, Kolombiya, Guyana, Fransız Guyanası, Paraguay ve Peru'dan 15 gün süreyle olmak üzere yabancıların karayolu ile girişi yasaklanmıştır.

Venezuela ve Bolivya ile sınırlar ise 18/03/2020 tarihinde kapatılmıştı. Gerekli görülmesi durumunda söz konusu sürenin uzatılması mümkündür. Bu çerçevede bu ülkelerden Brezilya'ya, anılan ülkelerdeki Brezilya vatandaşları, önceden daimi ikamet iznine sahip göçmenler, usulüne uygun olarak tanıtılmaları kaydıyla uluslararası bir kuruluşun hizmetindeki bulunan yabancı profesyoneller, Brezilya hükümetine akredite edilmiş yabancı çalışanlar girebilecektir.

Uruguay ile olan sınır ise halihazırda açık tutulmakta olup, sınırın kapatılması konusu iki ülke arasında müzakere edilmektedir.

Öte yandan, kargo ve insani yardım faaliyetlerinin geçişi serbesttir.

Kaynak: Globo (https://g1.globo.com/politica/noticia/2020/03/19/brasil-fecha-fronteiras-com-paises-da-america-do-sul.ghtml)
Yayımlayan: São Paulo Ticaret Ataşeliği