Ekvator'a Girişlerde Uygulanan Covid-19 Tedbirleri Değiştirildi

19 Mart 2021

22 Mart 2021'den itibaren, havayolu ile Ekvator’a gelen ve tam doz COVID-19 aşı kimliğine sahip olan yolcuların negatif PCR testleri olmadan Ekvator'a girmelerine izin verilecektir.

Aşı kimliğine sahip olmayan kişilerin Ekvator'a varışlarından üç gün öncesine kadar negatif PCR testi veya antijen testine sahip olmaları gerekmektedir.

Havalimanında hastalık belirtisi gösterenlere yapılacak hızlı antijen testinin pozitif çıkması halinde yolcuların 10 gün karantinada kalması zorunludur. Yolcu, bu süreyi evde veya bir konaklama tesisinde geçirebilir. Karantina masraflarının yolcu tarafından karşılanması gerekmektedir. Ayrıca, havalimanında, Ekvator’da kalınacak adres talep edilmektedir.

İki yaşın altındaki havayolu yolcularının negatif PCR testi, antijen testi veya aşı kimliği sunmaları gerekmemektedir. Ekvator’a giriş yapmış bulunan yolcuda hastalık belirtisi görülmesi halinde, tıbbi yardım almak için 171 numaralı hattın aranması gerekmektedir.

Bir aydan uzun süredir COVID-19 olan ve PCR sonuçları pozitif olan kişiler, hastalık belirtisi göstermiyorlarsa, geliş ülkesinden alacakları bu durumu gösteren tıbbi sertifikayla Ekvator'a giriş yapabilirler.