Hollanda – Ekonomi Bakanlığı ‘2020 Yılı Enerji Ödülü’ Adaylarını Açıklandı

29 Ocak 2021

Hollanda Ekonomi ve İklim Bakanlığı (EZK Bakanlığı) bünyesinde yıllık düzenlenen Enerji Ödüllerinin (EZK Energy Award) 2020 yılı adayları açıklanmıştır. Ödül 25.000 Avro para ödülünden oluşmaktadır ve aday firmalara ilişkin bilgiler şöyledir:

  • Stokman Koudum: Süt inekleri yetiştiren firma, sığırlardan elde edilen gübre ile yeşil gaz üretmektedir. Günlük oluşan gübrelerde var olan metan gazı yeşil gaza çevrilmektedir. Elde edilen gaz Koudum kasabasında kullanılmaktadır. Söz konusu işlem 500 inek ile gerçekleşmektedir.
  • PolySyreneLoop B.V.: Firma, özel CreaSolv® teknolojisi ile eski inşaatlardan polistiren köpük geri dönüşümü sağlamaktadır. Polistiren inşaat sektöründe sık kullanılan yalıtım malzemesi olarak bilinmektedir. Malzemenin geri dönüşümü sayesinde tekrar yalıtım malzemesi olarak kullanılması mümkün bulunmaktadır.
  • Ammerlaan The Green Innovator: Ammerlaan tarafından yıllık yaklaşık 1 milyon yeşil bitki karbon nötr enerji ile yetiştirilmektedir. Jeotermal enerji üreten firma, bitkileri yetiştirmenin yanı sıra elde edilen enerji ile çevrede bulunan 24 firmaya da enerji sağlamaktadır. Jeotermal enerji ile yıllık yaklaşık 25.000 ton CO2 emisyonu tasarrufu sağlanmaktadır.

Kazanan aday 28 Ocak 2021 tarihinde açıklanacaktır.

29/01/2021Güncellenme: Enerji Ödülü Ammerlaan firmasına verilmiştir.


Kaynak: RVO
Yayımlayan: Deventer Ticaret Ataşeliği