Hollanda İnovasyon Lideri

24 Aralık 2019

Avrupa Komisyonu tarafından her yıl hazırlanan ‘European İnnovation Board’ – Avrupa Birliği inovatif ekonomiler listesine göre, Hollanda 2019 yılında dördüncü sırada yer almaktadır. Sınıflandırmaya göre, ilk dört sırada yer alan ülkeler ‘lider’ olarak tanımlanırken, sıralamada beşinci sıra ve sonrasında yer alan ülkeler lider pozisyonunda tanımlanmamakta. İsveç, Danimarka ve Finlandiyadan sonra en inovatif Avrupa ülkesi olan Hollanda, 2018 yılında da dördüncü sırada yer alarak liderler grubunda yerini garantilemişti.

Bunun yanı sıra, Hollanda Ticaret Odası KVK tarafından hazırlanan ve Hollanda’da bulunan 100 inovatif firmanın yer aldığı listeye ve haritaya göre, Hollanda’nın en inovatif şirketleri sayı olarak en fazla Kuzey-Hollanda eyaletinde yer almakta. 100 firmanın yer aldığı listede, 23 firma Kuzey-Hollanda, 22 firma Güney-Hollanda ve 14 firma Gelderland eyaletinde yerleşik olduğu tespit edilmiştir. 2018 yılına kıyasla en fazla büyüme ise Friesland eyaletinde gerçekleşmiş olup, geçen yıl 2 tane firma listede yer alırken, 2019 yılında 8 firmaya yükselmiştir.
Listede Ataşeliğimizin bulunduğu Overijssel eyaletinden 7 firma yer almaktadır ve 100 üzerinden sıralamaya göre aşagıda özetlenmiştir.

Sıra Firma Faaliyet Özeti Şehir
12 20FACE Yüz tanıma teknolojisi geliştirme Enschede
26 İCOLOQİC B.V. Kurumsal çalışma aplikasyonu geliştirme Enschede
44 MEDİCAL PRECİSİON B.V. Acısız radyoterapi geliştirme Zwolle
51 GOALGORİLLA Online toplum için yazılım geliştirme Enschede
63 KİDZSTORE Çevreci ve yıkanabilir bebek bezleri geliştirme Hengelo
68 4SİLENCE Trafik gürültüsüne karşı çözümler geliştirme Enschede
96 YALP (A NEW WAY TO PLAY) İnteraktif açıkhava oyun alanı Goor


Yayımlayan: Deventer Ticaret Ataşeliği
Kaynak: https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/innovatie/nederland-europees-innovatieleider-mkb-innoveert-veel-en-succesvol/
https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/innovatie/kvk-innovatie-top-100-2019/