Hollanda'da Kozmetik ve Tıbbi Şişeler Fırsatı

20 Mart 2020

Hollanda’nın Almelo kentinde faaliyet gösteren ve el ve tırnak bakım ürünleri üreten Herome firması, normal şartlar altında aylık 2.000 litre hijyenik el temizleme jeli üretirken, Mart ayında ise kapasitelerini 10 katı artırmıştır. Talep çoğalmasından dolayı kapasite ve çalışma saatlerini artıran Herome’un ürünleri şahsi kullanım için geçerli olup, hastane ve tıbbi merkezler ise dezenfektan ürünlerini eczacılık firmalarından temin etmektedir.

Öte yandan, firma’nın plastik şişe stoğunun tükeneceği ve Çin’den temin etmekte zorlanacağı bilinmektedir. Şişelerini Çin’den satın alan Herome, tüketiciler için uygun boyutta plastik şişelerin Çin’den teminin zorlaştığını ve bu sebepten dolayı 1 ve 2 litrelik şişelere geçmek zorunda olduklarını bildirmiştir.

Haberin örneğinde yer alan Herome firması gibi birçok Hollandalı firma Çin'den temin edilen ürünlere ulaşımda şu an için zorlandıkları bilinmektedir. Virüsün atlatılmasından sonra Hollandalı firmalar Çin'e olan ekonomik bağlılıklarını ve gelecekte benzeri risklerin azaltılması için birçok üründe alternatif pazarlara yönelecektir.

Kaynak: Nu.nl
Yayımlayan: Deventer Ticaret Ataşeliği