IMF Kamerun'a 135 Milyar FCFA Yardım Yapıyor

05 Mayıs 2020

IMF Yönetim Kurulu, 4 Mayıs 2020 tarihinde Kamerun Hükümetine COVID-19 salgınının ekonomik etkileriyle mücadele etmesi için Hızlı Kredi Kolaylığı mekanizması (RCF) çerçevesinde 135,9 milyar Frank (yaklaşık 226 milyon ABD Doları) yardım yapılacağını açıkladı.

Yardımın amacının salgının olumsuz etkilerinin hafifletilmesinin yanında Kamerun ekonomisinin maruz kaldığı ticaret şoklarının etki,lerinin de hafifletilmesi olduğu ifade edildi.

Genel Müdür Yardımcısı ve Başkan Vekili Mitsuhiro Furusawa yaptığı açıklamada zayıf global talebin ve düşüş gösteren emtia fiyatlarının ülke içindeki sınırlama önlemleriyle birleştiğini ve olumsuz etkilerinin arttığını, bunun da mali baskıyı arttırdığını belirtti.

Mitsuhiro ayrıca RCF kapsamında yapılacak olan IMF acil durum finansmanın hükümetin ikiz şokların etkisini azaltma çabalarını destekleyeceğini, Hükümetin, yardımın amaçlanan hedeflerine ulaşmasını sağlamak için gerekli olan sıkı bütçe kontrollerini ve şeffaflığı sağlamakla ilgilenmesi gerektiğini ifade etti.