Koronavirüs Nedeniyle Sırbistan'da Alınan Önlemler-11

02 Nisan 2020
COVID-19 salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla Sırbistan Hükümeti tarafından 1 Nisan 2020 tarihinde alınan ilave önlemler aşağıda özetle sunulmuştur. 
  • Sırbistan Hükümeti tarafından kuaförler, güzellik salonları, spor ve jimnastik salonları gibi yakın temas gerektiren faaliyetler yürüten işletmelerin çalışmaları yasaklanmıştır.
  • Bahis ve şans oyunları oynanan tüm mekanların kapatılmasına ve bunların faaliyetlerini sadece elektronik ortamda sürdürmelerine karar verilmiştir.
  • Mevcut ihtiyaçlar doğrultusunda kendi kendine ev karantinası uygulama süresi bazı meslek gruplarındaki kişiler için 28’den 14’e indirilmiştir. Bu kişiler sağlık personelini, gardiyanları, İçişleri Bakanlığı ve ordu mensuplarını kapsamaktadır. Bu kişilerin işlerini koruyucu ekipman ile sürdürmeleri sağlanacak ve sağlık durumları düzenli olarak takip edilecektir.
  • Sırbistan Hükümeti ayrıca ikinci bir duyuruya kadar tüm kamu kurumlarında bayrakların yarıya indirilmesine karar vermiştir.

Kaynak: Sırbistan Hükümeti Resmi Web Sitesi (https://www.srbija.gov.rs/vest/en/153062/prohibition-of-work-for-business-activities-involving-close-physical-contact.php)
Yayımlayan: Belgrad Ticaret Müşavirliği