Sırbistan’da Maaş ve Ücretlerden Kesilen Vergiler ile Sosyal Güvenlik Prim Ödemelerinin Ertelenmesine Yönelik Düzenleme Başta Olmak Üzere Yeni Birkaç Düzenleme Yapıldı

06 Ocak 2021

Sırbistan Hükümeti tarafından 24 Aralık 2020 tarihinde yapılan oturumda, COVID-19'un ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmek amacıyla, maaş ve ücretlerden kesilen vergiler ile sosyal güvenlik primlerinin ödenmesini erteleyen bir kararname kabul edilmiştir. Sırbistan Hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, kararname, vadesi gelen vergi ve katkı paylarını ertelemeyi seçen şirketlere, ödemeyi faizsiz en fazla 24 eşit taksitle erteleme imkânı tanınmıştır.
 
Ayrıca, 2021 yılında yurtiçi turizmi canlandırmak amacıyla, 100.000 adet seyahat kuponu çıkarılmasına ilişkin bir kararname de kabul edilmiştir. Söz konusu kuponlar, 5.000 RSD (yaklaşık 43 avro) değerinde olacak ve emekliler, işsizler, devlet tarafından yardım sağlanan kişiler, öğrenciler, tarım üreticileri ve maaşları 70.000 RSD'nin (yaklaşık 594 avro) altında olan çalışanlara verilebilecek.
 
Sırp Hükümeti son olarak, hava kirliliğini azaltmak için elektrikli ve hibrit araçların satın alınmasını teşvik etmek için, 2021 yılında 120 milyon RSD'lik (yaklaşık 1 milyon avro) bir bütçe ayırmaya karar vermiştir.
 
Kaynak: Executive Newsletter Serbia
Yayımlayan: Belgrad Ticaret Müşavirliği