Fransız şirketi Orpea Slovenya'da bakım evleri işletmek için lisans aldı.

23 Ağustos 2018

Finlandiya'nın bellli başlı bankaları ülkenin 2019 yılı ekonomik büyüme seviyesinin, ülkedeki iç talep tarafından belirleneceği yorumunu yapıyorlar.

22 Ağustos tarihinde Handelsbanken Bankası uzmanlarının ülke ekonomisi için yaptığı yorumda, Fin dış ticaretinin büyümesinin dengelendiği, inşaat sektörünün yavaşladığı, ancak istihdam düzeyinin yükselmesinin hanehalklarının harcamalarını artırdığı belirtildi. Banka yükseliş trendinin bu yıl ve gelecek yıl devam etmesini bekliyor.

Banka bu yıl için %2,5 ve gelecek yl için ise %1,9 olan bir önceki ekonomik tahmininde değişikliğe gitmedi.

Bir diğer büyük banka grubu olan OP Finans Grubu ise, ülkenin 2019 yılı büyüme tahminini %2,1'den %2,3'e yükseltti ancak bu yıl için yapmış olduğu %2,8'lik büyüme tahminini değiştirmedi.

Banka uzmanı konuyla ilgili açıklamasında hanehalklarının ekonomiye duydukları güveni devam ettirdiklerini, maaşların enflasyon oranından daha fazla arttığını belirtti.

Ülke İstatistik Kurumu, son verilerine göre ulusal istihdam oranını %71,9 olarak açıklarken bir önceki yıla kıyasla 75,000 kişi artış gösterdi.

Sperakende zincir grubu tarafından yönetilmekte olan S bankası, yükselen istihdam oranı ve artan maaşların hanehalkı harcamalarını arttırarak "ekonomik büyümenin motoru" haline getirdiğini açıklarkeni banka ülkenin 2018 yılı büyümesinin %3 ve 2019 yılı büyümesinin ise %2,3 oranında gerçeklşeceğini tahmin ediyor.

Kaynak:Daily Finland Gazetesi Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği