Nomago stratejik ortak arıyor

26 Kasım 2019

Adventura Holding, otobüs şirketi Nomago'yu sattığı iddialarını reddederek şirketin hedeflerini gerçekleştirmesine yardımcı olacak  stratejik ortaklarla görüştüklerini  söylemiştir.

TV Slovenija 'ya göre, ulusal demiryolu şirketi Slovenske Železnice (SŽ)  Nomago’nun yarısını  satın almakla ilgilenmektedir. Anlaşmanın 20-30 milyon Avro değerinde olduğu söyleniyor.

Adventura Holding  tarafından yapılan açıklamada, yolcu taşımacılığının dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olduğunu, Deloitte tarafından düzenlenen uluslararası prosedürün bir parçası olarak birkaç aydır stratejik bir ortak aradığını, Nomago’nun Avrupa'da yeni pazarlara girilmesi ve yeni ulaşım hizmetlerinin  tanıtılması  gibi iddialı planları olduğunu, şirketin Venedik ile Dubrovnik arasındaki  seyahatin lider tedarikçisi haline gelmesinin ardından, Grubun gelecek beş yılda gelirini 150 milyon Avro'nun üzerine çıkarmayı, 40 milyon Avro'nun üzerinde yatırım yapmayı ve yılda 15 milyondan fazla yolcu  taşımayı planladığını, Nomago'yu hangi yatırımcılarla birlikte geliştireceklerine  henüz karar vermediklerini  ancak SŽ'nin ilgili taraflardan biri olduğunu söyleyebilecekleri belirtilmiştir.


Kaynak: STA Online
 
Yayımlayan: Ljubljana Ticaret Müşavirliği