NLB’nin Halka Arzına İlişkin İzahname

27 Ekim 2018

Nova Ljubljanska banka d. d. (NLB)  hisse senetlerinin  satışı ile ilgili bedel ve sürece  ilişkin  izahname yayınlanmıştır. Söz konusu izahnameye https://www.sdh.si/Data/Documents/aktualno/Announcement%20of%20Price%20Range%20and%20Publication%20of%20Prospectus_FINAL.pdf  linkinden erişilebilmektedir.
 
Sipariş kitabı 29 Ekim ile 8 Kasım arasında açık olacağı, bireysel yatırımcıların, 7 Kasım'a kadar hisse senetlerinin % 10'una kadar talepte bulunabiliceği, kurumsal yatırımcıların ise  hisse başına nihai fiyatın bilinebileceği son günde bunu yapabileceği belirtilmiştir.
 
Slovenya'nın en büyük bankası olan NLB'nin hisselerinin % 75'ine tekabül eden ilk halka arzda  hisse senedi değeri  51,50-66 Avro aralığında belirlenmiştir.
Hisselerin Kasım ayı ortalarında Ljubljana ve Londra borsalarında işlem görmesi beklenirken halka arzın ana koordinatörlerinin  Deutsche Bank ve JP Morgan olduğu açıklanmıştır. Toplam değerinin  1-1.3 milyar olduğu belirtilen Bankanın geçtiğimiz yıl  net karını üç katına çıkararak 189 milyon Avro kar elde ettiği, grup net karının ise iki kat artarak  225 milyon Avro olduğu belirtilmektedir.
 
 
Kaynak: STA Online-Slovenian Soverign Holding 
Yayımlayan: Ljubljana Ticaret Müşavirliği