Riko, Ukrayna'da güneş enerjisi santrali inşa edecek

07 Ağustos 2018

Sloven inşaat şirketi Riko, Ukrayna'nın Zhytomyr şehrinde 9,5 milyon Avro değerinde bir  10 MW'lık bir güneş enerjisi santrali inşa edeceğini ve bu projenin şirketin aynı  şehirdeki ikinci büyük projesi olacağını açıkladı.

Şirket son projesinin Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Merkezi tarafından mali olarak desteklendiğini söylemiştir. Rus basın ajansı Interfax’a  yer verilen habere göre Slovenya proje için 3 milyon Avro hibe almıştır.

Güneş santrali iki aşamada inşa edilecek olup birinci aşama 6 MW'lık bir tesisatın kurulumunu ve ikincisi ise 4.79 MW'lık bir tesisin yapılması olarak tasarlanmıştır. 18 hektarlık projenin önümüzdeki yılın sonuna kadar tamamlanması planlanmıştır.

Şirketin  Kiev'in yaklaşık 140 km batısında 27.000 nüfuslu bir şehir olan Zhytomyr'deki ilk projelerinin ise; 2020 yılına kadar tamamlanması planlanan bir Belediye içme suyu pompa istasyonu ve arıtma tesisi kurulması projesi olduğu, ayrıca,  Ukrayna’n ın  başkentinde 20 adet su pompalama istasyonunun  yenilenmesi projesini üstlendiği ve  geçen yıl Haziran ayında 2.1 milyon Avroluk anlaşma imzaladığı, ilavaten Ukrayna'nın merkezindeki Kirovograd'daki on su pompa istasyonunu yeniden inşa etmek için 7,5 milyon Avro tutarında bir anlaşmayı imzaladığı ve Batı Ukrayna'da Ternopol'da bir belediye su pompa istasyonunu yeniden inşa etmek için bir Dünya Bankası ihalesini kazandığı ve 1,5 milyon Avro’luk sözleşmenin kısa bir süre içinde imzalanacağı belirtilmiştir.

Kaynak: STA Online

Yayımlayan: Ljubljana Ticaret Müşavirliği