Abu Dabi Emirliği tarım sektörünün büyümesini teşvik etmek için 524 milyon AED değerinde 5 yatırım projesi onayladı

22 Aralık 2020

Abu Dabi Tarım ve Gıda Güvenliği Otoritesi (ADAFSA), toplam yaklaşık dört milyon m2'lik bir kara ve deniz alanında balık, sebze, meyve, sığır ve kümes hayvanı çiftlikleri kurmak için 524 milyon AED (yaklaşık 143 milyon USD) değerinde beş yatırım projesini onayladı.

Abu Dabi Yatırım Ofisi (ADIO) ile iş birliği içinde belirlenen ve yönetilen yatırım fırsatlarının, ADAFSA'nın tarım projelerini artırma ve Abu Dabi’de sürdürülebilir tarımsal kalkınma sağlama çabalarının bir parçası olarak tarım sektöründeki özel sektör şirketleri tarafından geliştirileceği açıklandı.

Bu kapsamda imzalanan sözleşmelere göre;

Aqua Fishers Şirketi, toplam 110 milyon AED'ye 5000 ton çipura, levrek, salam, kırlangıç ​​balığı ve karides üretmek için bir balık çiftliği kuracak. Balık havuzları denizde toplam 251,3 bin m2 alan üzerine inşa edilecek, idari ofisler, balık işleme ve paketleme tesisleri ve laboratuvarlar ise toplam 156,9 bin m2 arazi üzerinde Delma Adası üzerinde kurulacak.
Mirak Tarım Hizmetleri Şirketi, hidroponik dahil kontrollü ortamlarda bitki yetiştirmek için ileri teknoloji kullanarak sebze ve meyve üretiminin yapıldığı bir çiftlik kuracak. Proje ayrıca, 1,28 milyon m2'lik bir alanda, toplam 140 milyon AED'ye mal olan, soğuk depolar ve ürünleri sterilize etmek ve dondurmak için bir laboratuvar kurulmasını da içeriyor.
Diğer üç proje de Alfafa Şirketi, Al Nahdha Farm ve Emirates Ulusal Kümes Hayvanları Çiftliklerine verildi. Alfafa Şirketi, damla sulama sistemi ve en son tarım tekniklerini kullanarak hibrit tohumlar da dahil olmak üzere bitkiler yetiştirmek için bir çiftlik kuracak. Çiftlik, toplam 38 milyon AED maliyetle 482 bin m2 alan üzerine kurulacak.
Al Nahdha Çiftliği, buzağıların etlerini yerel olarak pazarlayabilmeleri için yeni bir çiftlik kurma onayı aldı. Proje, çiftliğin buzağı üretimini 3.500'den 20.000’e çıkaracak ve üretim kapasitesini %470 artıracak. Çiftliğin bir parçası olarak, toplam 86 milyon AED maliyetle 491 bin m2'nin üzerinde bir alana ahırlar, idari binalar, bir klinik ve işçi konaklama yerleri inşa edilecek.
Ulusal Kümes Hayvanları Çiftlikleri, Al Dhafra Bölgesi'nde günde 30.000 kanatlı üretim kapasitesine sahip bir kümes hayvanı çiftliği ve mezbaha kurmak için ADAFSA'nın onayını aldı. Kümes hayvanı çiftliği 1,45 milyon m2'lik bir arsa üzerine inşa edilecek, kesimhane ise 150 milyon AED'lik toplam maliyetle 90.000 m2'lik başka bir arazi üzerine kurulacak.

ADAFSA ve ADIO, Abu Dabi'nin tarım ekosisteminde yatırımı teşvik etmek ve sürdürülebilir, yerel ürün arzını genişletmek için işbirliği yapmaktadır. Abu Dabi'deki yatırım merkezi olan ADIO, yatırımcıları pazardaki fırsatlarla buluşturmayı amaçlamaktadır.

Kaynak: WAM

Yayınlayan: Abu Dabi Ticaret Müşavirliği