Yüksek Petrol Konseyi geçen ay, ADNOC'un üretim kapasitesini 2030'a kadar günde yaklaşık 5 milyon varile çıkarması için 122 milyar dolarlık bir bütçe onayladı.

13 Aralık 2020

Birleşik Arap Emirlikleri, OPEC toplantısında üretim arz konusunda yaşadığı anlaşmazlıktan sadece bir hafta sonra arz kapasitesini genişletmek için hızla harekete geçerek Occidental Petroleum Corp.'a petrol arama haklarını verdi
Hükümetin sahip olduğu Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi (ADNOC), BAE’nin Umman sınırı boyunca petrol ve doğal gaz aramak için Occidental'ı yetkilendirdi.

Abu Dabi, BAE'nin başkenti ve en büyük emirliğidir ve neredeyse ülkenin petrolünün tamamını üretmektedir. Abu Dabi'nin enerji politikasını belirleyen “Supreme Petroleum Council”, ADNOC'un üretim kapasitesini 2030 yılına kadar günde yaklaşık 5 milyon varile çıkarması için 122 milyar dolarlık bir bütçe onayladı.

OPEC + ittifakı, geçtiğimiz hafta Ocak ayında günde 500.000 varil artırmayı kabul ederek, OPEC'in üçüncü büyük üreticisi olan BAE'ye hafif bir artış sağladı.

Yüksek Petrol Konseyi geçtiğimiz ay ADNOC'a diğer alanlarda arama hakları verme izni vermişti.