BAE, küresel altın ihracatının %11'ini oluşturuyor

22 Aralık 2020

6 Aralık 2020'de Başbakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Şeyh Mansour bin Zayed Al Nahyan başkanlığında düzenlenen oturumda, Bakanlar Kalkınma Konseyi, BAE'nin küresel bir altın ticareti merkezi olarak konumunu güçlendirmeyi amaçlayan 4 yeni düzenlemeyi kabul etti. Bunlar arasında altın ticareti için federal bir platformun geliştirilmesi, BAE standardının oluşturulması, BAE külçe piyasası için bir komite kurulması ve altın ticareti yapan şirketler ve bireyler için bir veri tabanı oluşturulması yer alıyor.

Ekonomi Bakanının yaptığı açıklamalarda, ülkenin toplam küresel altın ihracatının %11'ini oluşturduğunu ve bu durumun, BAE hükümetinin altın sektörünün en iyi uluslararası uygulamalara uygun olarak geliştirilmeye yönelik stratejik yaklaşımını vurguladığını ve ülkenin bu hayati sektördeki liderliğini ve rekabet gücünü daha da güçlendireceğini de sözlerine ekledi.

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, BAE'nin uluslararası altın ve değerli metal ticaret ortamında lider ve çekici bir destinasyon olduğunu belirtti. Altın ticaretinin toplam ulusal petrol dışı ihracatın %29'undan fazlasını oluşturduğunu ve ülkenin dış ticaret faaliyetlerinde önemli bir paya sahip olduğunu söyledi.

Al Zeyoudi, ülkenin yeni altın politikası çerçevesinde dört girişimin başlatılması ile bu hayati sektördeki ticareti yöneten ve iş ve yatırım faaliyetlerini destekleyen mevzuat ve düzenlemelerin geliştirilmesinin, bu ürünün rekabet gücünün artırılması için çok önemli görüldüğünü vurguladı. Yapılan bu düzenlemelerin, BAE'nin en yüksek kalitede altın standardına sahip olmasını sağlayacağını, altın ve değerli metaller sektörüne yatırımlar için fırsatlar yaratacağını ifade etti.

Kaynak: WAM

Yayınlayan: Abu Dabi Ticaret Müşavirliği