KÖRFEZ İŞ KONSEYİ BAŞKANLARI, ÜÇÜNCÜ ÜLKELERLE YAPILAN SERBEST TİCARET ANLAŞMALARINI GÜNDEMİNE ALDI

13 Aralık 2020

BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, BAE'nin cari dönem başkanlığını yürüttüğü Körfez İş birliği Konseyi'nin (GCC) toplantısına başkanlık etti. Toplantıda, GCC devletlerinin çok taraflı müzakerelerdeki ve ticaret istişarelerindeki konumunu desteklemek ve hedeflerine ulaşmalarında sarf edilen çabalar tartışıldı.

Toplantıda konuşan Dr. Al Zeyoudi, GCC ülkeleri arasındaki koordinasyonu güçlendirmenin ve uluslararası ticarette daha fazla açıklık yaratmanın yanı sıra serbest ticaret anlaşmaları yoluyla ekonomik çeşitlendirme planlarının benimsenmesinin sağlanması ihtiyacının altını çizdi.

BAE Hükümeti'nin, GCC ülkeleri ile dünyanın diğer ülkeleri arasındaki serbest ticaret anlaşmalarını hızlandırmayı amaçlayan planlardan yararlanma konusundaki kararlılığını vurguladı.

"COVID-19 salgınının küresel ticarete yansımasından kaynaklanan alışılmadık koşullar ve zorluklar ışığında, GCC devletleri arasında dış pazarlara ihracatlarını korumada iş birliği, yeni ticaret hedefleri keşfederek ve rekabet gücünün artırılması hususları giderek daha önemli hale geldi. Bunu ortak eylem ve stratejik öneme sahip ülkeler ve ekonomik bloklarla daha fazla serbest ticaret anlaşması imzalayarak başarabileceğimize inanıyoruz." dedi.