COVID SEBEBİYLE GÜNCELLENEN SEYAHAT UYGULAMALARI

24 Aralık 2020

Abu Dabi Kriz, Acil Durumlar ve Afetler Komitesi, Abu Dabi'nin 24 Aralık 2020'den itibaren turistlere kapılarını açacağını duyurdu.

24/12/2020 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni düzenlemelerle, Emirliklerden Abu Dabi'ye kara yolu ile gelinmek istenmesi halinde 48 yerine 72 saate kadar geçerli bir negatif test sonucunun ibraz edilmesi istenmekte ve Abu Dabi'de gelişten itibaren 4 üncü ve 8 inci günde istenen testlerin bundan böyle sadece altıncı günde isteneceği belirtilmiştir. 

Bu itibarla, BAE’ye uçuş (transit dahil) öncesinde, varıştan en fazla 96 saat önce numunesi alınmış PCR testi sonucunun ibraz edilmesi zorunludur. 12 yaşından küçükler ile orta ve ağır engelliler testten muaftır. Ayrıca BAE’ne varışta havalimanında ücretsiz ikinci bir testin yapılacağı bildirilmektedir.

Ayrıca, her iki haftada bir yayımlanacak listeye göre, “yeşil ülke” kategorisinde yer alan ülkelerden (Avusturalya, Brunei Krallığı, Çin, Yunanistan, Hong Kong, Malezya, Morityus, Grönland, Yeni Zelanda, Suudi Arabistan, Singapur, Çin Tayvanı, Tacikistan, Tayland, Özbekistan, Vietnam) Abu Dabi’ye gelen yolcular için karantina uygulanmayacağı ancak negatif sonuç alınıncaya kadar kendi izolasyonlarını sağlamaları gerektiği bildirilmiştir. Diğer ülkelerden gelen yolcular için karantina süresi 10 güne indirilmiştir.

Kaynak: Gulf Business

Yayınlayan: Abu Dabi Ticaret Müşavirliği