Abu Dabi Emirliğinin Ocak 2020’de yiyecek ve içecek sektöründeki ticaretinin 1.2 milyar AED( 330 milyon ABD Doları) olduğu açıklandı

22 Nisan 2020

Abu Dabi İstatistik Merkezi’nin açıklamasına göre Ocak 2020'de Abu Dabi'de yiyecek ve içecek ticareti toplam 1,2 milyar AED olarak gerçekleşmiştir. Bu kapsamda açıklanan rakamın Abu Dabi’de yiyecek ve içecek ithalatının Ocak 2020'de 467 milyon AED olduğu, ihracatının 500 milyon AED ve yeniden ihracatın toplamının 270 milyon AED olduğunu gösterdi.Söz konusu rakamlar, 2019 yılında gerçekleşen toplam 15,2 milyar AED’lik petrol dışı mal ticaretinin yüzde 7,9'unu oluşturmaktadır. Söz konusu rakamlar Abu Dabi’nin kara kapılarına, limanlarına ve havaalanlarına giren mallarla sınırlı olup BAE'deki diğer limanlardan yapılan ticari işlemleri içermemektedir.
Abu Dabi, yiyecek ve içecek ticaretinde ileri bir konuma sahiptir. BAE, Arap ülkelerindeki toplam gıda ticaretinin yaklaşık yüzde 18'ini oluşturmakta ve bölgede yiyecek ve içecek sektörü için önde gelen ihracat merkezidir.
Özellikle salgın sonrası dönemde Abu Dabi ve genel olarak BAE'deki yiyecek ve içecek ticaretinin, özellikle hükümetin pazarın ihtiyaçlarını karşılama konusundaki istekliliği ışığında artması beklenmektedir.

Kaynak: WAM

Yayınlayan: Abu Dabi Ticaret Müşavirliği