Abu Dabi, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) İlk Çeyrekte 61.5 Milyar Dolara Yükseldi

28 Temmuz 2019

Abu Dabi’nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH) 2019 yılının ilk çeyreğinde cari fiyatlarla önceki yıla göre yüzde 3.3 artarak 61.5 milyar dolar yükseldi.
 
Abu Dabi İstatistik Merkezi, 2019 yılının ilk çeyreğinde petrolün genel GSYH’sının yüzde 39.8’ini oluşturduğunu ve yüzde 11,6’lık bir artışla 25 milyar dolara ulaştığını söyledi. SCAD genel müdür yardımcısı Abdulla Ahmed el Suwaidi, Abu Dabi hükümetinin kabul ettiği çeşitlendirme politikasının ülke ekonomisi için yeni alanlar oluşturulmasına katkıda bulunduğunu söyledi. El Suwaidi, BAE resmi haber ajansı WAM’a yaptığı açıklamada BAE’nin, milli ve yabancı yatırım ortamının çeşitlenmesi ve güçlendirilmesi için güvenli ve çekici bir konum haline geldiğini dile getirdi.

Abu Dabi Ekonomik Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Vekili Raşid Abdul Karim el Balooşi, “Abu Dabi’nin ekonomisinde 2019’un ilk çeyreğinde göze çarpan büyüme, petrol sektöründeki büyümeden etkilenirken, petrol dışı faaliyetler istikrarlı büyüme oranları sürdürmeye devam ederek BAE ekonomisinin güçlü kalma isteğini gösteriyor. Bu, Emirlik’in hükümeti tarafından hâlihazırda katma değerli ekonomik sektörlerde uygulanmakta olan sayısız kalkınma projesinden kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Hükümet, Ghadan 21 programının bir parçası olarak çeşitli programların başlatılması yoluyla kamu-özel ortaklıkları, ekonomik gelişme, yenilikçilik, iş yapma kolaylığı ve BAE’nin başkentinde yaşanabilirliği teşvik eden üç yıllık bir 14 milyar dolarlık girişimleri bir araya getirmeye çalışıyor. Programın kilit ilkelerinden biri ulaştırma, iletişim ve kentsel gelişim de dâhil olmak üzere altyapının geliştirilmesidir. El Balooşi, emirliğin yılın ilk çeyreğine ilişkin GSYH büyümesinin, iki yıl boyunca lisans ücretlerinden muafiyet de dahil olmak üzere işletme ortamını teşvik etmek için bir dizi hamle yaptığını söyledi.

Yayınlayan: Abu Dabi Ticaret Müşavirliği