BAE Kabine Revizyonu

06 Temmuz 2020

Bugün Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Mohammed bin Rashid tarafından kabinede değişiklik yapıldığı açıklanmıştır.
Bazı Bakanlıkların birleştirildiği ve yeni yapılanmaların oluşturulduğu, değişikliğin amacının hükümetin daha hızlı ve etkin karar alma sürecine kavuşarak ihtiyaç duyulan dönüşümleri daha kısa sürede sağlamak olduğu açıklanmıştır. Ayrıca BAE Başkan Yardımcısı ve Başbakan Şeyh Muhammed Al Maktoum evden çalışmanın nasıl verimli hale getirilebileceği ve bu vesileyle sağlanacak hizmetlerin nasıl maksimize edileceği konusunda özel bir proje başlattığını da duyurmuştur.
Yapılan değişiklikler başlıca şu şekildedir.
Bazı kurum ve kuruluşların yüzde 50'si kaldırılarak, önümüzdeki iki yıl içinde bu kamu kurum ve kuruluşlarının verdiği hizmetlerin dijital portal üzerinden yapılacağı ve federal düzeydeki makamların yüzde 50'sinin birleştirileceği veya bakanlıklara ekleneceği açıklanmıştır.
Yeni bir Sanayi ve İleri Teknoloji Bakanlığı kurulmuş siber saldırı tehditlerinden korunmak amacıyla hükümete Siber Güvenlik Başkanı atanmıştır.
Federal Su ve Elektrik Kurumu (FEWA), Emirates Post ve Emirates Transport ve Emirates Real Estate Corp (EREC), Emirates Yatırım Kurumu(Emirates Investment Authority) olmak üzere birleştirilmiştir.
Ekonomi Bakanlığı 3 Bakan tarafından idare edilecektir. Bu çerçevede; Abdullah bin Touq Al-Marri, Ekonomi Bakanı; Ahmed Behloul, Girişimcilik ve KOBİ'lerden Sorumlu Devlet Bakanı ve Thani Ahmed Al-Zeyoudi, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı olarak atanmıştır.