Bosna Hersek Bakanlar Konseyi, Türkiye ile İşbirliği Anlaşması Taslağını Onayladı

12 Mart 2021

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi, İletişim ve Ulaştırma Bakanlığının önerisi üzere, Bosna Hersek ile Türkiye Cumhuriyeti arasında Altyapı ve İnşaat Projelerinde İşbirliği Anlaşması Taslağını onayladı.

Anlaşma, Bosna Hersek'teki altyapı projelerinin, özellikle Saraybosna-Belgrad-Saraybosna otoyol/hızlı yol projesinin somutlaştırılması için iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirecek faaliyetler gerçekleştirilmesini amaçlıyor.

Anılan işbirliği kapsamında, projenin finansmanı ve uygulanması için gereken uygun şartların sağlanması, inşaat işleri ve uzmanlar tarafından yürütülecek personel eğitimi için teknik destek verilmesi öngörülüyor.

Öncelikli proje olarak tanımlanan Saraybosna – Zepçe – Tuzla – Bijeljina – Kuzmin otoyol bölümünün ve Gorazde'yi Pale – Praça – Hrenovica üzerinden bağlayacak Saraybosna – Pale – Rogatica – Vişegrad – Vardişte hızlı yol bölümünün inşaat ve yeniden yapılandırma projelerinin finansmanının Türk bankaları veya ulaslararası kredi kuruluşları tarafından sağlanması da anlaşmada yer alıyor.

Bosna Hersek İletişim ve Ulaştırma Bakanlığı, anlaşma taslağını Cumhurbaşkanlığı Konseyine sunacak ve anlaşmanın Bosna Hersek adına İletişim ve Ulaştırma Bakanı tarafından imzalanmasını önerecek.
 

Kaynak: Akta.ba Haber Portalı
Yayımlayan: Saraybosna Ticaret Müşavirliği