Bosna Hersek Pandeminin Etkisini Hafifletmek İçin Dünya Bankasından 56 Milyon Avro Borçlanacak

16 Şubat 2021

Bosna Hersek Maliye ve Hazine Bakanı Vjekoslav Bevanda'nın, Dünya Bankasının Bosna Hersek Koordinatörü Emanuel Salinas'la, koronavirüs salgınından etkilenen mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin iyileştirilmesi için destek projesi kapsamında 56 milyon Avroluk Kredi Sözleşmesi imzaladığı açıklandı.
 
Açıklamada, bahse konu kredinin imzalanmasıyla, Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankasının aracılığıyla, Bosna Hersek'teki entitelerin kalkınma bankalarına, şartları yerine getiren işletmelerin faaliyetlerini desteklemek üzere nakdi araçların transfer edilmesinin sağlanacağı belirtildi.
 
Açıklamada ayrıca, 5 yıllık ödemesiz dönemi kapsayan toplam 15 yıl vadeli kredinin %40'ının, yani 22,4 milyon Avroluk kısmının, Republika Sırpska Entitesine, %60'ının yani 33,6 milyon Avroluk kısmının ise Bosna Hersek Federasyonu Entitesine aktarılacağı ifade edildi.
 
31 Aralık 2024 tarihine kadar sürecek projenin, Republika Sırpska Entitesinde Yatırım-Kalkınma Bankası ile Ticaret ve Girişimcilik Bakanlığı tarafından, Bosna Hersek Federasyonu Entitesinde ise Kalkınma Bankası ile Kalkınma, Girişimcilik ve Zanatkarlık Bakanlığı tarafından yürütüleceği açıklandı.
 
 
Kaynak: Klix.ba Haber Portalı
Yayımlayan: Saraybosna Ticaret Müşavirliği