Bosna Hersek'te 2018 Yılında Gerçekleştirilen Doğrudan Yabancı Yatırımların 800 Milyon KM'ye Ulaştığı Açıklandı

03 Nisan 2019

Bosna Hersek Merkez Bankası tarafından açıklanan ön verilere göre, Bosna Hersek'te 2018 yılında gerçekleştirilen doğrudan yabancı yatırımların 800 milyon KM'ye ulaştığı; doğrudan yabancı yatırımların, 777 milyon KM olarak gerçekleştirildiği 2017 yılına nazaran %2,8 oranında arttığı belirtildi.
Öte yandan, Yabancı Yatırımlar Tanıtım Ajansı (FIPA) tarafından yapılan açıklamada, bütün olumsuzluklara rağmen (genel seçimlerin düzenlenmesi, hükümetlerin henüz kurulamaması, yabancı yatırımcıların güveninin sarsılması vs.) elde edilen sonuçlardan memnuniyet duyulduğu, 2019 yılında da büyüme trendinin devam etmesinin beklendiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca, bu trendin sürmesi için reformların uygulanmasının devam etmesine, yeni işyerlerinin açılmasıyla istihdamın artırılmasına, hem yerel hem de yabancı yatırımcılara daha iyi ve dostane iş ortamının yaratılmasında birlikte hareket edilmesine ve tanıtım faaliyetlerinin artırılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.
 
*Bosna Hersek Merkez Bankası tarafından Avro'da sabit kur uygulanmakta olup resmi kur seviyesi 1 Avro=1,95583 KM seviyesindedir.
Kaynak: Biznis.ba Haber Portalı
Yayımlayan: Saraybosna Ticaret Müşavirliği