Bosna Hersek'te 2018 Yılının İlk Dokuz Ayında Gerçekleştirilen Doğrudan Yabancı Yatırımların 668,6 Milyon KM'ye Ulaştığı Açıklandı

18 Ocak 2019

Bosna Hersek Yabancı Yatırımlar Tanıtım Ajansı (FIPA) tarafından yapılan açıklamada, Bosna Hersek'te 2018 yılının ilk dokuz ayında gerçekleştirilen doğrudan yabancı yatırımların 668,6 milyon KM olduğu açıklandı.
Açıklamada devamla, bir önceki yılın aynı dönemine nazaran hafif artış (%0,1) olmakla birlikte, yabancı yatırımların beş yıllık ortalaması (%21,6) dikkate alındığında artış trendinin devam etmesinin önemli olduğu belirtildi. Bahse konu dönemde, en büyük yatırımların İsviçre, Avusturya, Türkiye, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Rusya Federasyonu'ndan geldiği vurgulandı.
Açıklamada, belirtilen verilere istinaden Bosna Hersek'in, bugüne kadar gerçekleştirilen doğrudan yabancı yatırımların değerinin 14 milyar KM artmasıyla Güneydoğu Avrupa ülkeleri arasında DYY açısından ikinci sırada yer aldığı ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, hem yerel hem de yabancı yatırımcılara daha iyi ve dostane iş ortamının yaratılmasında birlikte hareket edilmesine ve tanıtım faaliyetlerinin artırılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
 
*Bosna Hersek Merkez Bankası tarafından Avro'da sabit kur uygulanmakta olup resmi kur seviyesi 1 Avro=1,95583 KM seviyesindedir.
Kaynak: Biznisinfo.ba Haber Portalı
Yayımlayan: Saraybosna Ticaret Müşavirliği