Košarac - Alagić: Bosna Hersek ve Türkiye'nin dış ticaret hacmini artırmalıyız

22 Haziran 2020

Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Staşa Koşarac, Bosna Hersek'in Türkiye'ye yeni atanan büyükelçisi Adis Alagiç ile görüşerek iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirme olanaklarını değerlendirdi. Muhataplar, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemli olduğuna, BH firmaları ile Türk tarafı arasında daha verimli dış ticaretin sağlanması için ekonomi diplomasisinin önemine dikkat çektiler.

Koşarac ayrıca, iki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmasının imzalanması sürecinin Bosna Hersek kurumlarında devam ettiği ve söz konusu anlaşmanın iki ülke şirketleri arasındaki dış ticaret hacmini artıracağını ifade etti.  

Koşarac ve Alagiç, önümüzdeki dönemde hem BH ve Türkiye arasında ikili görüşme yapılması, hem de Sırbistan seçimlerinden sonra BH-Türkiye-Sırbistan arasında üçlü ticaret komitesi düzenlenmesi gerektiğini belirttiler. 

Bakan Koşarac, Türkiye'ye yapılan et ihracatı ve 2020 yılında kotanın 2.000 ton daha artırılarak 5.000 tona çıkarılması talebi konusunda Büyükelçi Alagiç'e bilgi verdi.

BH Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Koşarac'ın: “Türkiye pazarına et ihracatını geliştirme konusunda kararlıyız. Yerli üretimi korumanın en iyi yolu, COVİD-19 salgını nedeniyle tüketimin azalmasından ötürü biriken yurtiçi stokları Türkiye'ye ihraç etmek olacaktır. Kota artırma talebimiz konusunda Türkiye'nin BH Büyükelçisi ile yakın zamanda görüştüm.“ dediği belirtildi.
 
 
Kaynak: Akta.ba Haber Portalı
Yayımlayan: Saraybosna Ticaret Müşavirliği