Liverpool, Suburbia ve Sanborns mağaza zincirleri Meksika’nın en değerli markaları arasında yer aldı

04 Mart 2020

Uluslararası tüketici analiz ve danışmanlık şirketi Kantar’ın “BrandZ Mexico 2020” çalışmasına göre çok katlı mağaza zinciri El Puerto de Liverpool fiziki ve dijital mağazaları ve 2,4 milyar ABD doları değer ile listede 7’nci sırada yer aldı. Sanborns markası 941 milyon ABD doları değer ile 15’inci sırada, son yıllarda mağaza deneyimi, e-ticaret ve finans ürünlerini zenginleştiren Suburbia ise 355 milyon ABD doları değer ile 29’uncu sırada yer aldı.

Anılan listenin ilk üç sırasında bira şirketi Corona (7,5 milyar ABD doları değer), iletişim şirketi Telcel (5,5 milyar ABD doları değer) ve süpermarket zinciri Bodega Aurrera (5,4 milyar ABD doları değer) yer almaktadır. Chedraui, Lala ve Suburbia listeye ilk kez girmiştir. Bodega Aurrera, Liverpool, Sanborns, Aeromexico ve Soriana ise değeri en fazla artan markalardır.

Anılan araştırmada Latin Amerika genelinde perakende sektörünün diğer kategorileri geçtiği ve sektörün marka değerinin %38 arttığı belirtilmektedir. Araştırmanın detayına https://www.brandz.com/ internet adresinden ulaşılabilmektedir.

Yayımlayan: Meksiko Ticaret Müşavirliği

Kaynak: El Universal https://www.eluniversal.com.mx/cartera/estas-son-las-marcas-mas-valiosas-en-mexico
Fashion Network https://mx.fashionnetwork.com/news/Liverpool-suburbia-y-sanborns-entre-las-marcas-mas-valiosas-en-mexico,1192399.html