Meksika Şehri Eyalet Meclisi Katı Atık Yasasını Onayladı

04 Aralık 2019

Meksika Şehri Eyalet Meclisi 2020 yılından itibaren geçerli olmak üzere tek kullanımlık plastiklerin ticareti, dağıtımı ve teslimini kademeli olarak yasaklayan, üreticilere tek kullanımlık plastikleri doğada çözünebilir ve biyolojik olarak gübreye dönüşebilen ürünler ile değiştirme zorunluluğu getiren yasayı onayladı.

Meksika Şehri Çevre Bakanı Marina Robles Garcia, dünyanın birçok yerinde üreticilerin benzer hükümlere uyması gerektiğini belirterek üreticiler ile ortak çalışmalar sonucunda ve üreticilerin de isteği ile anılan düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Yasa 2020 yılının başından itibaren doğada çözünemeyen plastik torbaları, 2021 yılından itibaren ise çatal bıçak takımları, tabaklar, karıştırma çubukları, pamuklu çubuklar, balonlar, çubuklar, bardaklar ve kapakları, yiyecek kapları, tamponlar, kahve kapsülleri ve tek kullanımdan sonra atılacak şekilde tasarlanmış tamamen veya kısmen plastikten yapılmış ürünlere kısıtlama getirilmesini kapsamaktadır.

Yayımlayan: Meksiko Ticaret Müşavirliği
 
Kaynak: Jornada https://www.jornada.com.mx/ultimas/capital/2019/05/09/congreso-cdmx-aprueba-reformas-a-la-ley-de-residuos-solidos-5210.html
SEDEMA https://www.sedema.cdmx.gob.mx/programas/programa/residuos-solidos