Meksika’da Covid-19 salgınında ikinci dalga

11 Kasım 2020

09-22 Kasım 2020 tarihleri arasında Meksika'nın 18 eyaletinin (Meksika Şehri, Baja California, Baja California Sur, Meksika Eyaleti, Sonora, Sinaloa, Coahuila, Nuevo León, Aguascalientes, San Luis Potosí, Zacatecas, Hidalgo, Guerrero, Yucatán, Colima, Jalisco, Guanajuato, Querétaro) turuncu, 11 eyaletinin (Nayarit, Michoacán, Tamaulipas, Veracruz, Puebla, Tlaxcala, Morelos, Tabasco, Chiapas, Oaxaca, Quintana Roo) sarı, 2 eyaletinin (Chihuahua ve Durango) kırmızı ve 1 eyaletinin (Campeche) yeşil renkte olacağı açıklanmıştır.
 
Trafik ışığının kırmızı renk seviyesi, maksimum bulaşma riski; turuncu renk yüksek risk; sarı renk orta risk, yeşil renk ise düşük risk anlamına gelmektedir. 10 Kasım 2020 tarihi itibarıyla Meksika’da tespit edilen Covid-19 vakalarının sayısı 978.531 (dünyada 11’inci), Covid-19 kaynaklı vefatların sayısı ise 95.842’dir (dünyada 4’üncü). Günlük vaka artışı 5.746, vefat artışı ise 617 olarak gerçekleşmektedir.  
 
Başkent Meksika Şehri eyaleti yönetimi Covid-19 vakalarının ve hastaneye yatışların azaltılması amacıyla restoranlarda ve spor salonlarında çalışma saatlerinin 06.11.2020 tarihinden itibaren yeniden azaltılmasına, otellerdeki etkinliklerin kapasitesinin düşürülmesine karar vermiştir. Chihuahua eyaletinde ise hastane ve tıbbi ekipman hizmetleri, klinikler, X-ışını laboratuvarları, veterinerler ve eczaneler hariç tüm faaliyetlerin ve kuruluşların çalışma saatlerinde yeniden kısıtlamaya gidilmiş ve eyalet Durango eyaleti ile birlikte kırmızı renge dönmüştür.

Yayımlayan: Meksiko Ticaret Müşavirliği

Kaynaklar: El Financiero https://www.elfinanciero.com.mx/salud/en-que-nivel-del-semaforo-covid-estara-mi-estado-para-las-siguientes-dos-semanas
https://www.elfinanciero.com.mx/cdmx/cdmx-reduce-horarios-en-restaurantes-y-gimnasios-recorta-aforo-de-eventos-en-hoteles 
https://www.elfinanciero.com.mx/estados/chihuahua-anuncia-nuevas-restricciones-para-reducir-contagios-de-covid-19