Meksika’da inşası devam eden Maya Treni’nin Mérida-Cancun-Chetumal bölümünün elektrikli olacağı açıklandı

15 Ağustos 2020

Ulusal Turizm Teşvik Fonu (FONATUR) Genel Müdürü Jiménez Pons, Meksika’da inşası devam eden Maya Treni’nin baız bölümlerinde %100 elektrikli, bazı bölümlerinde ise hibrid trenlerin kullanılacağını açıklamıştır.

Mérida-Cancún-Chetumal bölümlerinin elektrikli olacağı, bazı bölümlerde ise yük taşımacılığında verimlilik ve bakım masraflarının düşüklüğü nedeniyle çift teknolojili (dizel ve elektrikli) ekipmanların tedarik edileceği; ihalenin en geç Ekim ayına kadar açılacağı, orta vadede ise hidrojen bazlı trenlerin kullanılabileceği ifade edilmiştir.

Projenin beşinci bölümündeki “Tulum-Cancun Otoyolu Projesi” ihalesine (APP-021W3N003-E160-2020 nolu ihale) yalnızca bir konsorsiyumun (Greenfield SPV VIII SAPI de CV; BlackRock México Infraestructura II S. de RL de CV; Promotora y Desarrolladora Mexicana SA de CV; Promotora y Desarrolladora Mexicana de Infraestructura SA de CV; PRODEMEX Construcciones SA de CV and Constructora de Infraestructura Nacional SA de CV) başvuruda bulunduğu, ihale sonucunun 31 Ağustos 2020 tarihinde açıklanacağı belirtilmiştir.

Yayımlayan: Meksiko Ticaret Müşavirliği

Kaynak: El Economista https://www.eleconomista.com.mx/empresas/Tren-Maya-sera-electrico-en-el-tramo-Merida-Cancun-Chetumal--20200806-0067.html

La Jornada https://www.jornada.com.mx/ultimas/economia/2020/08/13/tramo-5-del-tren-maya-solo-tiene-un-interesado-en-construirlo-4318.html