Meksika’da kargo hırsızlığı vakaları Ocak-Nisan döneminde taşımacılık faaliyetlerindeki düşüşün etkisiyle %34 azaldı

20 Haziran 2020

Sigortalanmış Riskler Koordinasyon Ofisi verilerine göre Meksika’da kargo taşımacılığı hırsızlığı vakaları yılın ilk dört ayında 2019 yılının aynı dönemine kıyasla %34 düşerek 2.530'a gerilemiştir. Anılan düşüş, birçok endüstriyi felç eden Covid-19 önlemleri nedeniyle filolarının yarısından fazlasının kargo taşımacılığı hizmeti verememesinden kaynaklanmıştır. Ulusal Özel Taşımacılık Birliği'ne göre, soygunların %84'ünde (2,391 vaka) şiddet uygulanmıştır.

Hırsızlık rakamları hem kargo hem de nakliye birimlerine yönelik vakaları kapsamakta olup; anılan vakaların en fazla görüdüğü eyaletler Meksika, Puebla, Michoacán, Nuevo León ve Morelos eyaletleridir. Nuevo León ise en az şiddet vakası görülen eyalet olmuştur. Suç çeteleri tarafından en fazla çalınan ürünler %44,73 ile gıda ve %44,52 ile hidrokarbon ürünleridir.

Demiryolu hırsızlığı ile ilgili olarak ise Meksika Demiryolları Birliği Başkanı, 2019 yılının aynı dönemindeki 1095 vakayla karşılaştırıldığında yılın ilk çeyreğinde vakalarda %30 azalma görüldüğünü belirtmiş ve bunu devlet ve federal makamların eylemlerine bağlamıştır.

Yayımlayan: Meksiko Ticaret Müşavirliği

Kaynak: CANAINTEX https://canaintex.org.mx/roban-menos-carga-pero-con-mas-violencia/