Meksika’da Maya Treni projesinin Nisan ayında ihaleye açılacağı açıklandı

24 Ocak 2020

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel López Obrador, kamu kaynakları ile finanse edilecek olan ve Meksika’nın Yucatán yarımadasına yapılması planlanan Tren Maya projesinin ulusal ve uluslararası yükleniciler için Nisan ayında ihaleye açılacağını açıkladı. López Obrador, projenin sorunsuz ve zamanında tamamlanabilmesi için ihaleye katılacak firmaların büyük, yüksek kapasiteli, ekonomik güce sahip, dürüst ve sorumluluk sahibi firmalar olmasını istediğini belirtti.

Söz konusu projenin finansmanının ilk etapta %90 özel sektör ve %10 kamu finansmanı ile yapılacağı açıklanmış olmakla beraber, Hükümet yeni borç yükü yaratılmaması adına projenin %100 kamu kaynakları ile yürütüleceğini ve finansmanının turizm vergi gelirleri ile yapılacağını duyurdu.

Bu yıl yapımına başlanacak olan ve 2024 yılında tamamlanması öngörülen projenin Cancún/Quintana Roo ile Palenque/Chiapas arasında 14 istasyon ve Cancún/Quintana Roo ile Escárcega/Chiapas arasında 9 istasyon olmak üzere 1.460 kilometrelik uzunluğa sahip olacağı bilinmektedir.

Yayımlayan: Meksiko Ticaret Müşavirliği

Kaynak: Informador https://www.informador.mx/economia/Licitacion-para-Tren-Maya-inicia-en-abril-Lopez-Obrador-20200123-0015.html

24 Horas https://www.24-horas.mx/2020/01/23/preparan-licitacion-del-tren-maya/