Meksika’da planlanan 65 yeni AVM inşaatı durdu

23 Haziran 2020

Ülkede 2 yıl içerisinde inşa edileceği açıklanan toplam 2,4 milyon m2 alana sahip 65 adet alışveriş merkezi inşaatının tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarındaki değişim ve ekonomik kriz nedeniyle durduğu ve projelere ne zaman devam edilebileceğinin halihazırda belirsiz olduğu belirtilmektedir. E-ticarete yönelim ile birlikte yeni dönemde daha küçük mağazalar ve teslimat garantisi için daha fazla stok anlayışının sektöre hakim olacağı, daha fazla teknoloji kullanımına ve eğlenceden çok zorunlu alışverişlere odaklanacağı olması beklenmektedir.

Anılan gelişmeden en fazla etkilenen projelerin Mítikah/Meksika Şehri (Fibra Uno); The Park ve The Landmark/Tijuana (Thor Urbana); Explanada Culiacán Malltertainment/Sinaloa (Grupo Gicsa), Distirito La Perla/Jalisco; Parque Tepeyac/Meksika Şehri (Fibra Danhos Park) ve Encuentro Oceania/Meksika Şehri olduğu ifade edilmektedir.

Halihazırda Meksika Şehri ve çevresindeki Metropolitan Bölgesi (%47,8), batı (%14,2), kuzeydoğu (%11,8), kuzeybatı (%9,9), güneydoğu-Körfez (%8,7) ve merkez (%7,6) ülkede en fazla AVM bulunan bölgelerdir.

Yayımlayan: Meksiko Ticaret Müşavirliği

Kaynak: Informador https://www.informador.mx/economia/Pandemia-frena-a-65-centros-comerciales-en-Mexico-preven-impacto-en-espacios-de-lujo--20200618-0005.html