OECD’nin Meksika için üçüncü çeyrek küçülme tahmini %8,7

18 Kasım 2020

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD)’nın 2020 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin GSYİH rakamları, koronavirüsün dünya ekonomileri üzerinde devam eden etkisini göstermektedir. Buna göre Meksika’da, İspanya ile birlikte %8,7’lik küçülme beklenmektedir.



Çin, koronavirüs kayıplarından geri dönen ilk (ve tek) ekonomi olurken ikinci çeyrekteki yıllık bazda %3,2 büyümenin ardından, üçüncü çeyrekte %4,9 büyüme kaydetmiştir. Avrupa ülkeleri içerisinde en fazla etkilenen ülkeler İspanya, Portekiz, Çekya ve Avusturya olarak gösterilmekte olup; kıta genelindeki ikinci dalga kısıtlamalarının son çeyrekte de etki edeceği değerlendirilmiştir. Devam eden salgına rağmen ekonomisini yeniden açan ABD’nin üçüncü çeyrekte büyüme kaydetmesine rağmen büyümenin geçen yılki seviyelerinin yaklaşık %3 altında gerçekleştiği; Hindistan’ın 2020 yılının ikinci çeyreğinde en büyük kayıpları yaşayan OECD ülkeleri arasında yer aldığı ve üçüncü çeyrekte de bu eğilimin devam etmesinin beklendiği ifade edilmektedir.

Yayımlayan: Meksiko Ticaret Müşavirliği

Kaynak: Statista https://www.statista.com/chart/18095/quarterly-gdp-growth-predicted-growth-selected-industrialized-nations-oecd/