Moldova: Kamu Mülkiyetinin Özelleştirilme Sürecine Yönelik Moratoryum Kararı Yürürlüğe Girmiştir

29 Temmuz 2019

Moldova Parlamentosunun kamu mülkiyetinin özelleştirme sürecine yönelik moratoryum kararı, 27 Temmuz’da, Moldova’nın Resmi Gazetesi’nde (Monitorul Oficial) yayımlanmasıyla birlikte, yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu belge; kamu mülkiyetinde bulunan varlıkları ile ilişkili özelleştirme, imtiyazlı işletme ve kamu-özel ortaklarının kurulmasına yönelik sözleşme yapma vs. süreçlerin durdurulmasını öngörmektedir.

Moratoryum, 2013 yılından bu yana kadar gerçekleştirilen kamu varlıkların özelleştirme süreçlerin incelemesine yönelik kurulan Soruşturma Komisyonu’nun hazırlayacağı raporun Parlamento’ya sunulmasına ve onaylanmasına kadar yürürlükte bulunacaktır.

Daha önce, Parlamento, 2013 yılından bu yana kadar gerçekleştirilen kamu varlıkların özelleştirme süreçlerin incelemesine yönelik bir Soruşturma Komisyonu’nun kurulmasına karar vermiştir. Bununla birlikte, Başbakan Maia Sandu, Kamu Varlıkları Ajansı’ndan başlatılan özelleştirme süreçlerinin askıya alınabilmesi için yasal yöntemlerin tespit edilmesini istemiştir.

Kaynak: Moldpres Haber Ajansı

Yayımlayan: Kişinev Ticaret Müşavirliği