Moldova: Trans Oil Group Şirketi Giurgiuleşti Limanında Bitkisel Yağ Üretim Fabrikasını Kuracaktır

25 Ekim 2019

Trans Oil Group Şirketinin Müdürü Vaja Jhashi Ekonomi ve Altyapı Bakanı Vadim Brinzan ile yaptığı görüşmede, Moldova’nın Giurgiuleşti Uluslararası Serbest Limanı’nda bitkisel yağ üretim fabrikası kurulmasına yönelik 22 milyon ABD Doları tutarında bir yatırım gerçekleştirmeye niyeti olduğunu açıklamıştır.
 
Vaja Jhashi’nin söylediğine göre, en modern teknolojilerin kullanılacağı günlük üretim kapasitesi 700 ton olacak fabrikanın inşaatının 2021 yılının başında tamamlanması öngörülmektedir.
 
Firma müdürü, Trans Oil Group Şirketinin yeni üretim tesisinin, daha önce ihraç edilen hammadde (ayçiçek çekirdeği) yerine nihai ürün olarak bitkisel yağı ihraç etme imkânı sağlayan bir tesis olacağını ve böylece katma değerin Moldova’da kalacağını ifade etmiştir.
 
Vaja Jhashi, yeni fabrikanın sadece Moldova için değil, bütün Avrupa ve Asya bölgesi için eşsiz bir proje olduğunu ifade etmiştir.
 
Moldova’nın en büyük bitkisel yağ ve şişelenmiş rafine edilmiş bitkisel yağ üreticisi ve söz konusu ürünlerin pazarının sırasıyla % 80 ve % 90’nını kontrol eden Trans-Oil şirketi, aynı zamanda ülkenin en büyük ayçiçek çekirdeği ve buğday ihracatçısıdır. Adı geçen firma Moldova’daki tahıl depolama tesislerinin % 75’ine, liman terminaline ve büyük kamyon filosuna sahiptir.
 
Kaynak: Infotag Haber Ajansı

Yayımlayan: Kişinev Ticaret Müşavirliği