Moldova Yatırım Ajansı E-Ticarete Başlamak İsteyen KOBİ’lere Goonline Projesi Çerçevesinde Destek Sağlamaktadır

01 Haziran 2020

Moldova Yatırım Ajansı, projenin kamu partneri olarak, e-ticarete başlamak isteyen KOBİ’lere GoOnline projesi çerçevesinde destek sağladığını ve yerli firmaları söz konusu projeye katılmaya davet ettiğini açıklamıştır. Yatırım Ajansı söz konusu proje kapsamında ilk dijital yardım paketini sağlayarak yerli firmalara finansman sağlayacaktır.

Bahse konu yardım çerçevesinde; işletmelerin, markalaşma alanında uzmanlaşmış kreatif firmaları da dahil olmak üzere dijital pazarlama, çevrimiçi ödeme sistemleri, lojistik, IT destek hizmetleri ile e- ticaret hosting hizmetleri sağlayan dijital servis sağlayıcı firmalara bağlanması hedeflenmektedir. Söz konusu proje; geleneksel firmaların çevrimiçi ortamda bilinir olmasına, IT firmalara ise karantina önlemleri sonrasında ortaya çıkan kriz döneminde çalışmaya ve hizmet vermeye imkân sağlayacaktır.

Yatırım Ajansı Başkanı Rodica Verbeniuc, Yatırım Ajansının GoOnline projesi ortaklarıyla birlikte, Moldova’da üretilen her şeyin dünyada bilinir olması için gerekli dijital desteği verdiğini belirtmiştir.

İlk dijital yardım paketi desteği kapsamında; web siteleri/ varış sayfalarının (landing page) hazırlanması, web sitesinde çevrimiçi ödeme sistemlerinde entegre hizmetler (talebe istinaden), sosyal medyada pazarlama, tasarım hizmetleri, ana logonun hazırlanması vs. hizmetler yer almaktadır. Projeye başvurmak isteyen firmalar www.goonline.md intenet adresinden başvurması gerekmektedir. 

Moldova Kreatif Firmalar Birliği (COR) ve ARTCOR Kreasyon Endüstrileri Merkezi tarafından bir ay önce başlatılan GoOnline projesi ayrıca Yatırım Ajansı, Moldova Rekabet Kabiliyeti Artırma Projesi (USAID, İsveç ile UK Aid tarafından finanse edilmektedir) ile “Optim - Moldova’da Teknoloji ve İnovasyon Aracılığıyla Optimal İmkânlar” (İsviçre Kalkınma ve İşbirliği Ajansı tarafından finanse edilen HELVETAS Swiss Intercooperation tarafından uygulanmaktadır) tarafından da desteklenmektedir.

Kaynak: Moldpres Haber Ajansı
Yayımlayan: Kişinev Ticaret Müşavirliği