Alman Lufthansa Frankfurt-Aşgabat uçuşunu iptal etti
27 Haziran 2019Lufthansa tarafından yapılan Frankfurt-Ashgabat-Frankfurt uçuşunun “teknik nedenlerden” dolayı kapatılması planlanmaktadır.
Frankfurt'tan Aşkabat'a son uçuş 25 Ekim'de ve dönüş uçuşunda gerçekleştirilecek - 26 Ekim 2019'da yapılması planlanmıştır.
Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) tarafından öngörülen şartların ihlali nedeniyle, EASA'nın şu anda Türkmenistan Hava Yolları'nın AB ile olan uçuşlarını askıya aldığını hatırlayalım. Türkmenistan Havayolları Lufthansa Consulting ile ortaklaşa EASA gereklilikleri doğrultusunda standartlarını getirmek için kapsamlı eylem planını uyguluyor.
“Türkmenistan Hava Yolları” nın son denetiminin Ağustos ayında yapılması bekleniyor.
Lufthansa dışında China Southern Airlines, FlyDubai, Belavia, S7 ve THY gibi diğer yabancı havayolları Aşkabat havaalanına uçuş gerçekleştiriyor.
Kaynak: nCa news Bulletin