Almanya Türkmen gazını satın almak istiyor

16 Şubat 2019

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği’nin şimdiden 6 milyar metreküp Türkmenistan doğalgazı almaya hazır olduğunu açıkladı.
Azerbaycan’ın Azertag haber ajansının Bild gazetesine dayandırdığı habere göre, Almanya’nın Türkmenistan’a ilgisi büyük gaz rezervleriyle bağlantılı olduğu ifade edidi. Gaz konusu şu an Avrupa bölgesinde çok güncel bir konu, özellikle Avrupa Birliği'nde Kuzey Akım 2 boru hattı projesi ve enerji ithalatını çeşitlendirme ihtiyacı hakkında değerlendirilmelerin yapıldığı bir dönemdir.
Berlin şehrinde Türkmenistan-Avrupa İş Forumu düzenlendi. Almanya'nın Doğu Komitesi’nin (Doğu Avrupa'da ticari çıkarları olan Alman şirketlerinin lobi organizasyon) de katkılarıyla yapılan forumda konuşan Türkmengaz devlet kurumu başkanı Murat Arçayev, Türkmenistan, derinlerinde hidrokarbon hammaddelerinin kanıtlanmış varlığı nedeniyle dünyada 4.sırada ve ülkenin doğusunda bulunan Galkynyş gaz sahasının kanıtlanmış gaz rezervleri ile 2.sırada yer aldığını ifade etti.
Türkmen yetkili alman işadamlarına hitaben yaptığı konuşmasında, Türkmen gazının Avrupa pazarlarına satılması için tamamen hazır olduklarını, sadece ilgilenen tüketicileri bulmak işinin kaldığını belirtti.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni