Aşkabat-Tokyo hava seferleri başlatıldı

28 Haziran 2019

Devlete ait haber ajansı TDH'nin yolcu uçağı Boeing 777-200LR'nin Aşgabat-Tokyo-Aşgabat güzergahında direkt olarak başarılı bir uçuş gerçekleştirdiğini bildirdi.
Uçak, Türkmenistan’dan Japonya’nın başkentine turist getirdi ve bir grup Japon turist ve iş adamı ile Tokyo’dan Aşkabat’a geldi.
İlk direkt uçuşun yolcuları arasında ülke ekonomisinin çeşitli sektörlerinden çalışanlar, medya temsilcileri ve Sanayici ve Girişimciler Sendikası üyeleri vardı.
Türkmenistan Sanayici ve Girişimciler Sendikası basın açıklamasına göre, 26 Haziran'da, uluslararası Aşkabat havaalanından ilk kez Tokyo'ya özel bir uçuş gerçekleştirildi.
Boeing 777-200LR "Turkmen havayolları" uçağı, 160'tan fazla Türkmen iş adamı dahil olmak üzere 265 yolcu aldı.
Ara transferler olmadan 8 saat 30 dakika sonra, uçak Tokyo'nun Haneda havaalanına indi.
Japon başkentinde kalırken, bir konferansın yanı sıra ülkenin rekreasyon olanakları olan Türkmenistan'ın turizm potansiyeli hakkında bir sunum yapılması planlanmaktadır. Sanayici ve Girişimciler Sendikası üyeleri iş bağlantılarını genişletmek amacıyla bir dizi toplantı yapacak.
30 Haziran’da, Türkmen uçağı Tokyo’dan dönecek. Promosyon uçuşlarının, yeni düzenli rota Aşkabat-Tokyo-Aşkabat'ın kurulmasında ilk adım olması bekleniyor.

Kaynak: nCa news bulletin